Select Page

Kleine dingen die je helpen om jezelf scherp te houden

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat ons organisatievermogen ergens lijkt te zijn weg gedwaald.

Het is alsof ze besloten hebben met vakantie te gaan en ons achterlaten met alleen maar stukjes van plannen, waardoor we ons vaak machteloos voelen.

Deze dagen zijn volkomen normaal en overkomen iedereen van tijd tot tijd.

We kunnen tenslotte niet altijd perfect zijn… Toch?

Maar als je meer moeite hebt met het organiseren van je dagelijkse leven dan je zou willen, kan het je algehele ervaring en gevoelens gaan belemmeren.

Als je moeite hebt om georganiseerd te blijven, lees dan verder voor waardevolle tips en trucs om meer gestructureerd, georganiseerd en ordelijk te worden in je dagelijkse taken!

Laten we zonder verder oponthoud meteen beginnen met de eerste en belangrijkste tip!

# 1 Geef jezelf het beste

First things first – voordat je begint te werken aan de delen van jezelf die je wilt verbeteren, moet je ervoor zorgen dat je al je basisbehoeften en wensen vervult.

Het veranderen van gewoonten of het maken van nieuwe is altijd lastig, en het kan bijna onmogelijk blijken te zijn als jij niet je lichaam voorziet van wat het nodig heeft in de eerste plaats.

Zaken als voldoende slapen, gezond eten en een goede balans tussen werk en sociaal leven lijken misschien niet veel gemeen te hebben met het verbeteren van je organisatorische vaardigheden, maar dat is niet waar.

Als je aan al je basisbehoeften hebt voldaan, kun je je richten op je meer ingewikkelde aspiraties.

Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat je de energie zult hebben die je nodig hebt om te verbeteren en daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Begin bij jezelf.

#2 Schrijf alles op

Als volgende stap raden we je aan om een dagboek bij te houden waarin je je verantwoordelijkheden, ideeën en zelfs voltooide taken opschrijft.

Als je alles op één plek hebt, is het makkelijker voor je om je volgende stap in de gaten te houden.

Je kan dit digitaal of op papier doen. Beide hebben hun voordelen. Een digitaal reisschema betekent dat je gemakkelijk gebeurtenissen en hun bijzonderheden kunt wijzigen, toevoegen of verwijderen.

Als je echter een meer klassieke aanpak hebt, is alles op papier zetten misschien de betere optie voor jou.

Het is vermeldenswaard dat alles met pen op papier schrijven wonderen doet voor de hersenen.

Als je het wel eens gedaan hebt, weet je dat het een gevoel van rust geeft als je jouw plannen in je eigen handschrift opgeschreven ziet.

Meer nog, sommige mensen vinden de handeling van het schrijven zelf ongelooflijk therapeutisch.

Voor welke van de opties je ook kiest, de belangrijkste voordelen van het bijhouden van een dagboek zijn dezelfde – alles is op één plaats, waardoor vergeten onwaarschijnlijk wordt, en je jouw dagen moeitelozer kunt structureren.

#3 Beloningstijd

Een ander idee is om een soort beloningssysteem voor jezelf in te voeren. Dingen leer je het best door positieve bekrachtiging, dus probeer kleine manieren te bedenken om jezelf een goed gevoel te geven als je erin slaagt om je aan je schema te houden.

Bijvoorbeeld, elke keer dat je een deel van je dag organiseert of je aan een vooraf gemaakt plan houdt, geef je jezelf een klein cadeautje – het kan van alles zijn, van genieten van een stuk chocolade tot het kijken van een aflevering van je favoriete show.

Een andere optie, als er iets is wat je al heel lang wilt doen, is om jezelf een punt te geven na elke prestatie – verzamel genoeg punten, en je krijgt de beloning.

Het kan iets zijn als het kopen van een nieuwe telefoon of een reis van een paar dagen – zo’n beetje elk groot ding waarvan je weet dat je het leuk vindt, maar ook het gevoel wilt hebben dat je het verdiend hebt.

Door deze methode kun je beginnen je geest te leren dat organisatie een positief in plaats van een vervelend concept is en dat als je je eigen regels volgt en er consequent mee omgaat, je kunt bereiken wat je maar wilt.

#4 Delen met vrienden en familie

Tot slot kunt u beginnen uw avonturen te delen met vrienden en familie.

Als je zeker weet dat je een positieve verandering hebt doorgemaakt en beter georganiseerd bent, kun je beginnen met het delen van je nieuw geleerde vaardigheden met andere mensen.

Maak samen wat plannen of misschien ben je wel degene die verantwoordelijk is voor het organiseren van een stel van je vrienden.

De meeste dingen zijn leuker als je degenen die je liefhebt erbij betrekt, en door georganiseerd te zijn, kun je dat met gemak doen.

Het initiatief nemen en iets plannen voor jou en de mensen die je dierbaar zijn, is een trefzekere manier om je waardering voor hen te tonen en hen misschien zelfs te verrassen met een plan voor iets wat jullie allebei dolgraag wilden doen.

Als bonus verzekert het zelf organiseren van zoiets je ervan dat je harde werk het waard was, waardoor je nog meer vertrouwen in de toekomst krijgt.

Slotopmerkingen

Organisatorische vaardigheden zijn essentieel, ongeacht wat je baan en sociale leven zijn.

In staat zijn om alleen op jezelf te vertrouwen voor je plannen geeft je vrijheid zoals niets anders dat doet.

Een goede organisator zijn vergroot ook je gevoel van eigenwaarde.

En niet te vergeten, de mening die anderen over je hebben zal ook zeker van deze verandering profiteren!

Misschien is het beste deel van het hebben van goede organisatorische vaardigheden is dat je in staat zult zijn om je dagen te vullen tot de rand met dingen die je graag doet.

Dus… begin. Nu!

#choosethegritlife #nicovandevenne #megagrit