Select Page

Wanneer het je doel is om je persoonlijke ontwikkeling te verbeteren en de beste gewoontes en gedachtenpatronen voor je toekomstige zelf te creëren, is er iets wat je simpelweg niet kunt negeren. – Deel 2

In deel 1 van deze blogserie heb je geleerd dat de bewuste geest het gereedschap is dat je gebruikt om met de wereld om te gaan.

De bewuste geest is in staat tot nieuwe gedachten en handelingen, die je kunt gebruiken om met de wereld om te gaan.

Echter, voor het grootste deel wordt ons leven beheerst door onbewuste patronen van gedrag, emoties en gedachten.

In dit tweede deel van de serie, zullen we wat licht werpen op het onderbewustzijn en hoe het te her programmeren.

Wat is het onderbewustzijn?

Het onderbewustzijn, ook wel de onbewuste geest genoemd, is de som van alle mentale processen, waar geen bewuste controle aanwezig is. Wat je moet weten is dat de meeste dingen die in je onderbewustzijn terecht zijn gekomen, hun weg hebben gevonden via de bewuste geest. Zie het zo – Bewuste gedachten worden overtuigingen en overtuigingen worden gewoonten.

Vervolgens beheersen diezelfde gewoonten het overgrote deel van het dagelijks leven van ieder individu. En dat zijn niet alleen eetgewoonten, of het gaan naar bepaalde plaatsen. Het zijn ook je reacties, gedachten en emotionele patronen.

Het onderbewustzijn is in wezen een cassettespeler, terwijl het bewustzijn de bandrecorder is, die de banden opneemt en ze dan aan het onderbewustzijn geeft, zodat het onderbewustzijn ze op repeat kan afspelen.

Beperkende Patronen.

Zonder twijfel zijn er goede cassettebandjes (gedachten, reacties, overtuigingen, emoties), maar er zijn ook slechte, die ons beperken en behoorlijk giftig kunnen zijn voor ons bestaan. Dit is het punt waarop je je moet verzetten tegen die beperkende onderbewuste overtuigingen en patronen en een verandering ten goede moet maken. Als je die verandering aanbrengt, ben je letterlijk je hersenen aan het her programmeren op een manier die je algehele kwaliteit van leven, in alle aspecten, ten goede zal komen.

Volgens één van de meest vooraanstaande wetenschappers op dit gebied, Dr. Bruce Lipton, zijn er 4 manieren om je onderbewustzijn te her programmeren en nieuwe overtuigingen te installeren.

# 1 Hypnose

Dit is een van de gemakkelijkste manieren om veranderingen in je onderbewustzijn teweeg te brengen en in feite zijn we er allemaal al eens doorheen gespoeld. Technisch gezien bevindt onze geest zich in de eerste 7 jaar van ons leven in een hypnotische toestand, waarin we het merendeel van onze belangrijkste onderbewuste sequenties hebben vastgelegd. Letterlijk zijn die 7 jaar van ons leven zo belangrijk, omdat de geest in die tijd OPEN is.

Alle ervaringen, indrukken en andere zintuiglijke informatie worden direct en letterlijk opgenomen en tot diep in het onderbewustzijn doordrenkt. Dit vormt dan ook de primaire overtuigingen van de persoon, die worden gebruikt om een logisch beeld van de wereld te vormen. Iemand die bijvoorbeeld zijn jeugd heeft doorgemaakt en door een of beide ouders in de steek werd gelaten, kan het gevoel hebben dat zijn partner hem op een gegeven moment in de steek zal laten. Daarentegen, als iemand is opgegroeid met liefhebbende ouders, zal hij het gevoel hebben dat hij het waard is om geliefd te worden.

#2 Herhaling & gebeurtenissen met grote impact

Na de leeftijd van 7 jaar, is herhaling en het creëren van gewoontes de belangrijkste manier waarop we nieuwe onderbewuste programma’s verwerven.

Een van de andere mogelijke dingen zijn gebeurtenissen met een hoge impact – Bijvoorbeeld, een persoon die gediagnosticeerd wordt met een terminale aandoening veroorzaakt door oude toxische gewoonten, kan deze programma’s (gewoonten) ONMIDDELLIJK herschrijven, na de diagnose.

Conclusie

Het onderbewustzijn is als een cassettespeler, die de dingen herhaalt die door het bewustzijn zijn opgenomen. Dat kunnen eenvoudige dingen zijn, zoals voeding & sociale gewoonten, maar ook meer impactvolle dingen, zoals reacties, emoties, gedachtenpatronen en zelfs biologische regulatie.

Voor het grootste deel hebben we allemaal onderbewuste programma’s die giftig zijn, en dat is waar we aan moeten werken, in de context van het creëren van de best mogelijke toekomst voor onszelf.

Wees je bewust, onderneem bewuste acties en her programmeer je brein!

Luister ook mee naar de podcast van S2E5 | Bouw je zelfvertrouwen met een zwangerschapskussen | Nele Descheemacker via deze link. Nele geeft nog meer praktische tips mee over Hypnose en het verhogen van je zelfvertrouwen.

#choosethegritlife #nicovandevenne #megagrit